Penyair Berlagu Dunia - negerikertas.com

INFO ATAS

Ayo menulis cerpen atau puisi untuk memperebutkan Anugerah Kesaktian Pancasila. Deadline 1 Oktober 2022 | Kirim ke email nkertas@gmail.com

Media Sastra dan Seni Budaya

email nkertas@gmail.com | WA 628888710313

16 Apr 2021

Penyair Berlagu Dunia


Penyair Berlagu Dunia
Tak kira lah samada lagu, puisi ke atau penyairnya yang mendunia, yang mustahak ialah persembahan kita akan ditonton sedunia Maestro Jazz Sani!

Apakah satu perkara yang dipunyai oleh negara-negara di dunia ini? - Lebuhraya atau highway. Di Iceland, masih tak terlupakan lengangnya lebuhraya di negara khutub utara itu. dalam 10-15 minit baru kelihatan kereta dari arah bertentangan. Luarbiasa pemandangannya. 

Memandu di highway meluangkan masa. Dengan kesempatan ini, elok jika kita mendengar ceramah-ceramah motivasi yang meningkatkan ilmu dan semangat serta pengalaman. Sebelum menulis puisi berlagu ini, sebanyak 17 naskah buku motivasi habis dibaca. Kesimpulannya satu iaitu ilmu, pengetahuan dan pengalaman bagaikan satu kenderaan yang membawa kita bukan ke diestinasi tetapi ke benua realiti yang berpelembagaan, bersumber dan berdaya. Gayanya, benua baru itu sudah ditemui. 

Alhamdulillah.

INFO BAWAH

Cara kirim tulisan ke Negeri Kertas: Tulis karya anda berupa puisi/cerpen/artikel + biodata narasi + foto penulis atau gambar ilustrasi, semuanya dalam satu lampiran MS Word. Kirim ke email nkertas@gmail.com