Penyair Berlagu Dunia - negerikertas.com

INFO ATAS

Selamat menunaikan ibadah puisi dan berliterasi di sini | Ikhlas Berkarya | Inspirasi serumpun bahasa.

Negeri Kertas

Sejak 2015 membangun sastra serumpun bahasa.

16 Apr 2021

Penyair Berlagu Dunia


Penyair Berlagu Dunia
Tak kira lah samada lagu, puisi ke atau penyairnya yang mendunia, yang mustahak ialah persembahan kita akan ditonton sedunia Maestro Jazz Sani!

Apakah satu perkara yang dipunyai oleh negara-negara di dunia ini? - Lebuhraya atau highway. Di Iceland, masih tak terlupakan lengangnya lebuhraya di negara khutub utara itu. dalam 10-15 minit baru kelihatan kereta dari arah bertentangan. Luarbiasa pemandangannya. 

Memandu di highway meluangkan masa. Dengan kesempatan ini, elok jika kita mendengar ceramah-ceramah motivasi yang meningkatkan ilmu dan semangat serta pengalaman. Sebelum menulis puisi berlagu ini, sebanyak 17 naskah buku motivasi habis dibaca. Kesimpulannya satu iaitu ilmu, pengetahuan dan pengalaman bagaikan satu kenderaan yang membawa kita bukan ke diestinasi tetapi ke benua realiti yang berpelembagaan, bersumber dan berdaya. Gayanya, benua baru itu sudah ditemui. 

Alhamdulillah.

INFO BAWAH

Berikan dukungan dengan transfer dana ke nomor WA shopee pay milik penulis. Laporkan jika ada tulisan yang mengarah pada pornografi dan ujaran kebencian.